keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sähköautopalvelu Ekorent hakee kasvua joukkorahoituksella

Sähköautojen käyttöpalvelu Ekorent hakee uutta pääomaa joukkorahoituksella. Vastineeksi sijoituksestaan joukkorahoittajat saavat osakkeita ja ajoaikaa.

Toimitusjohtaja Juha Suojasen mukaan rahoituskampanjalla halutaan vastata kasvaneeseen kysyntään ja markkinoilla havaittuihin mahdollisuuksiin. EkoRent kasvattaa tänä vuonna palveluverkostoaan pääosin kotimaassa, mutta jo loppuvuodesta 2016 on tarkoitus avata ensimmäiset palvelupisteet Suomen ulkopuolelle.


Suojasen mukaan joukkorahoitus erinomaisesti kuluttajabisneksessä toimivalle yritykselle. ”Meillä on jo muodostunut vannoutunut asiakaskunta, jolle haluamme tarjota mahdollisuuden päästä myös yrityksen omistajiksi”, Suojanen sanoo.

Keväällä 2014 toiminnan aloittanut Ekorent vuokraa pääkaupunkiseudulla Nissan Leaf -autoja edullisimmillaan kahdeksan euron tuntihinnalla. Tällä hetkellä yrityksellä on 1100 rekisteröitynyttä asiakasta, 13 sähköautoa ja kuusi palvelupistettä Helsingissä. "Keskeisin asiakasryhmä ovat kaupunkilaiset, jotka käyttävät pääasiallisesti julkisia kulkuvälineitä, mutta jotka satunnaisesti tarvitsevat autoa”, Suojanen kertoo.

Invesdor-palvelussa käynnistyneellä kampanjalla haetaan 150 000–300 000 euron rahoitusta, joka vastaisi noin 8–16 prosenttia yrityksen osakkeista. Pienin sijoitus on 150 euroa.Ekorentillä on jo aiempaa kokemusta joukkorahoituksesta: marraskuussa 2015 yritys laajensi verkostoaan ja hankki lisää sähköautoja vastaavalla kampanjalla. Cleantech Venture -päivillä saatu tunnustus Suomen kiinnostavimpana yrityksenä kuluttaja-cleantechin alalla.

Sähköautoja myös yhteiskäyttöön taloyhtiöille


Yritys laajentaa palveluaan tuntipohjaisesta vuokrauksesta myös yhteisöille: ensimmäiset taloyhtiöiden asukkaille tarjottavat yhteiskäyttöiset sähköautot otetaan käyttöön kevään aikana Espoon Suurpellossa. ”Palvelulla ratkaistaan myös tilaongelmia, sillä yhteiskäyttöinen auto voi korvata helposti jopa 10-15 yksityisautoa,” kertoo Suojanen.

Yhteiskäyttöisen sähköauton tarjoavat kiinteistöjen omistajat, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimat asuntorahastot. Yhteiskäyttöautolla halutaan helpottaa asukkaiden arkea ja täydentää alueen julkisen liikenteen sekä palveluiden tarjontaa.

”Suurpelto on hyvä kohde sähköisen yhteiskäyttöauton kokeilemiseen. Asukkaita on riittävästi, sillä alueella on keskitetysti paljon vuokra-asuntoja. Toisaalta julkisen liikenteen yhteyksissä ja palvelutarjonnassa on vielä aukkoja”, sanoo kohdepäällikkö Joonas Orava LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Yhteiskäyttöauto on tarkoitettu pääasiassa lyhyisiin ajoihin. Alkuun jokainen käyttäjä saa 6 tuntia maksutonta ajoaikaa, ja sen jälkeen auton käyttö maksaa 5 euroa tunnilta.

LähiTapiolan asuntorahastot omistavat Suurpellossa tällä hetkellä 250 huoneistoa. Kesällä 2016 asuntomäärä kasvaa 320 huoneistoon ja vuoden päästä kesällä 2017 on asuntomäärä 420 huoneistoa, joten asukasmäärä tulee rakentamisen loputtua olemaan lähellä tuhatta asukasta.

EkoRent toimittaa taloyhtiöön myös auton latausaseman. Palvelupakettiin kuuluvat mobiilisovellus, käyttöönottoperehdytys ja käyttöohjeet, auton vuosihuollot, renkaanvaihdot ja pesut sekä ympärivuorokautinen tieturvapalvelu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti