tiistai 2. kesäkuuta 2015

Teslan ensimmäiset latausasemat Suomeen

Virtapiste Supercharger avattiin Toijalassa toukokuussa. Kuva: Joni Markkula. 
Tesla on rakentanut Suomeen ensimmäiset Supercharger-verkostonsa latausasemat. Toukokuussa aukesi ensimmäinen latauspiste Toijalan Akaalla Turun ja Tampereen välillä ja kesäkuun alussa toinen Paimiossa Turun ja Helsingin välillä.

Tesla kutsuu Supercharger-asemiaan maailman nopeimmiksi latauspisteiksi. Verkoston erikoisuutena on se, että Tesla on luvannut latauksen olevan pysyvästi ilmaista kaikille Model S -autojen omistajille.

Tällä hetkellä Teslan omia latausasemia on maailmalla 44 ja niissä on lähes 2500 latauspistettä. Ruotsissa asemia on toistakymmentä, Norjassa yli 20.

Liikennevirta yhteistyössä


Tesla Motors rakensi omat latauspisteensä yhteistyössä suomalaisen Liikennevirran kanssa ABC-asemien yhteyteen. Supercharger-asemien yhteyteen rakennettiin myös Liikennevirran omat Virtapiste-latausasemat. Toijalan pisteen omistaa Vatajankosken Sähkö ja Paimion piste on Turku Energian kolmas.

”Liikennevirran yhteistoiminta Tesla Motorsin kanssa hyödyttää kaikkia sähköautoilijoita, kun liikenteen solmukohtiin rakennetaan usean toimijan latauspisteet”, Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola sanoo.

”Virta tarjosi avoimesti käyttöömme kontaktinsa ja asiantuntemuksensa sekä perehdytti meidät syvälliseti paikalliseen lataustoimialaan, mikä oli todella arvokasta”, sanoo Lasse Netterstrom Tesla Motorsilta. 

Asemilla kolme eri lataustekniikkaa


Virtapiste-asemat antavat 50 kW tehon ja lataus onnistuu Chademo- ja Combo-liittimillä. Teslan asemissa on Teslan oma liitin. Teslan autoihin on puolestaan saatavilla adapteri, jonka avulla Model S:n pikalataukseen voidaan käyttää Chademo-latausasemia.

Teslan Supercharger-laturi syöttää jopa 120 kW:n tasavirtaa suoraan akkuun. Teslan mukaan puolen tunnin latauksella Chademo-liittimellä autoon saadaan reilut 130 km ja Supercharger-latauksella 270 km toimintasädettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti