maanantai 24. marraskuuta 2014

Liikennevirran palvelumalli laajenee Sveitsiin

Sähköautojen latauspisteoperaattori Liikennevirta vie Suomessa luodun palvelumallinsa Sveitsiin. Latausverkkoa ohjaavan it-järjestelmän pilottivaihe käynnistyy syksyllä 2014 ja järjestelmä on käytössä vuonna 2015.

Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola pitää sopimusta merkkinä suomalaisen osaamisen uusista mahdollisuuksista. ”Sähköisen liikenteen volyymi on vielä pieni, mutta potentiaali äärimmäisen suuri”, Palola sanoo.
Liikennevirran Virtapiste-latausasema Tikkurilan urheilupuistossa.

Suomalaisella latausverkostomallilla kysyntää


Palolan mukaan Liikennevirran luomalla, yhteiskäyttöisyyteen ja avoimuuteen perustuvalla latausverkostomallilla on suuri tarve ja kysyntä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

”Suomessa on paljon muutakin osaamista, jolle on globaalia kysyntää. Sähköiset ja hybridityökoneet ovat yksi mahdollisuus, esimerkiksi Cargotecin, Koneen ja Sandvikin kautta niillä on jo iso merkitys kansantaloudelle. Toinen merkittävä ryhmä ovat ohjelmistoyritykset, jotka myös työskentelevät jo globaaleilla merkkinoilla. Elektrobitin lisäksi alalla toimii paljon pieniä startupeja”, Palola luettelee.

Palola kehottaa kuitenkin varautumaan markkinoiden pitkään kestävään kehitykseen. ”Aikajänne on useampi vuosikymmen. Jo ensi vuonna tapahtuu monia asioita, mutta 30 vuoden aikana sähköinen liikenne muuttuu dominoivaksi”, Palola uskoo.


Sveitsiläisyritys laajentaa verkkonsa valtakunnalliseksi


A. Lehmann Elektro AG on sveitsiläinen sähkö- ja elektroniikka-alan yritys, joka pyrkii laajentamaan Swisscharge.ch -verkostonsa valtakunnalliseksi.

Liikennevirralle tietä Sveitsiin avasi Ensto. ”Verkostot ovat avainasia globaaleilla markkinoilla”, Palola toteaa.

”Haimme innovatiivista latausoperaattoria ja Ensto suositteli meille yhteistyötä Liikennevirta Oy:n kanssa. Virtapiste-latausverkoston mallin avulla pääsemme nopeasti Sveitsin markkinoille”, kertoo A. Lehmann Elektro AG:n toimitusjohtaja Albert Lehmann.

Autoilija voi ladata auton älypuhelimella, tekstiviestillä, maksukortilla tai RFID-avaimenperällä. Käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu.

Liikennevirta Oy on valtakunnallinen sähköautojen latausoperaattoriyhtiö, joka rakentaa Suomeen yhteiskäyttöistä Virtapiste-latausasemien verkostoa. Yhtiössä on tällä hetkellä mukana 18 suomalaista sähköyhtiötä Turusta ja Porvoosta aina Ouluun saakka.

Lue lisää: virta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti