tiistai 17. syyskuuta 2013

Hollantiin koko maan kattava latausverkosto

Hollantilainen sähköisen liikenteen infrastruktuurin rakennuttaja Fastned toteuttaa 200 pikalatausaseman verkoston Alankomaihin.

Puurunkoiset Fastned-latausasemat ovat läpiajettavia ja ne katetaan aurinkopaneelein.
Latausasemat sijoitetaan pääosin nykyisten tankkauspisteiden yhteyteen ja verkko tulee kattamaan tasaisesti koko maan.Pikalatausasemilla on käytettävissä sekä sekä CHAdeMO- että uuden eurooppalaisten autonvalmistajien CCS-pikalatausstandardin (Combined Charging System) pistokkeet. Latausasemat sijaitsevat Hollannin pääteiden varsilla tyypillisesti huoltoasemien yhteydessä.

Pikalataus on maksimiteholtaan 50 kilowattia, joten asemat lataavat sähköauton 15–30 minuutissa. Ensimmäiset pikalatausasemat otetaan käyttöön syksyllä 2013 ja kaikki asemat ovat käytössä vuonna 2015.

Pikalatausasemat ovat uutta ABB Terra 53 -sarjaa. Kokonaistoimitus sisältää pikalatausasemien lisäksi ohjelmistoratkaisut, jotka mahdollistavat etäylläpidon ja yhteydet palveluntarjoajan hallinta- ja laskutusjärjestelmiin sekä älykkäät ohjelmistojen päivitystoiminnot. Pikalatausasemat ovat siten yhteensopivia myös tulevaisuudessa sähköautojen ja latausteknologioiden nopeasta kehityksestä riippumatta.

Jukka Mäkinen
Lisätietoja: http://www.fastned.nl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti