perjantai 7. marraskuuta 2014

Latausverkko laajenee Leville

Sähköisen liikenteen infrastruktuuria laajenee vähitellen myös Pohjois-Suomeen. Marraskuussa Tulevana talvena Levi täyttyy sähköisestä liikenteestä. Hotelli Hullu Poron edustalla otettiin marraskuussa käyttöön Suomen pohjoisin sähköautojen latauskenttä, kotoisemmin Poron Plugari.
”Poron Plugari” muodostuu kolmesta kotimaisesta
Ensto Chago Station -latausasemasta.

Hullun Poron latauskentällä on kolme Ensto Chago Station -latausasemaa. Latausasemat ovat kaksipuoleisia, joten yhtä aikaa voi ladata enimmillään kuutta ajoneuvoa. 

Tyypillisen hybridiauton lataus kestää parista viiteen tuntiin akuston koosta riippuen, täyssähköautolla neljästä kahdeksaan tuntia riippuen jälleen akustosta ja auton maksimilatausvirrasta. 

Lataus Poron Plugarissa on ilmaista, alue on tarkoitettu kaikkien Levin matkailijoiden käyttöön. Latauskortin saa täyttämällä lomakkeen hotellin aulassa.

Poron Plugari palvelee myös sähköautoilun tapahtuma-areenana pohjoisessa. Ensto on mukana sähköiseen liikenteeseen erikoistuneen PlugIt :n järjestämissä sähköautoilutapahtumissa, joissa on mahdollisuus myös koeajaa sähköautoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti