perjantai 30. marraskuuta 2012

WintEVE kehittää sähköajoneuvojen talvitestausosaamista

Pohjois-Suomen olosuhteet ovat erinomaiset sekä ajoneuvojen että niihin liittyvien teknologioiden testaamiseen. Lumi peittää maata puolisen vuotta ja pakkasta on parhaimmillaan yli -30 °C:ta.

Lisäksi alueen yritykset ovat kaupallistaneet arktisten olosuhteiden hallinnan sekä ajoneuvojen ja teknologian testaamiseen liittyvää osaamistaan. Näistä syistä useat autonvalmistajat tulevat talvisin testaamaan ajoneuvoja tai ajoneuvokomponentteja Pohjois-Suomeen.


WintEVE-konsortio keskittyy talviolosuhteisiin soveltuvien sähköisten ajoneuvojen ja niihin liittyvien palveluiden testaamiseen ja kehittämiseen. WintEVE on yksi Tekesin EVE – Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelman viidestä konsortiosta. Sen toimintaa koordinoi Ylivieskan Centria Tutkimus ja Kehitys. Mukana toiminnassa on useita eri yrityksiä, Oulun yliopisto ja Kajaanin Ammattikorkeakoulu KAMK.

WintEVE kehittää sähköautoiluun liittyviä testiympäristöjä ja hyödyntää suomalaista talvitestaus- ja teknologiaosaamista erilaisissa toimintaympäristöissä kuten kaupunki- ja haja-asutusalueilla. Se tutkii sähköauton latausjärjestelmien toimivuutta arktisissa olosuhteissa ja kartoittaa sähköautoilun tarvitsemia uusia palvelutarpeita. Konsortiossa tutkitaan myös mm. olosuhteiden, reittien ja käyttäjää opastavien ratkaisujen vaikutusta sähköauton toimintaan ja käytettävyyteen.


Lisätietoja:
WintEVE – Winter Operability for Electric Vehicles
www.winteve.fi

Sakari Nokela
WintEVE-koordinattori
puh. 040 7299933
sakari.nokela@centria.fi

http://tki.centria.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti